Відмінно упаковано: полегшена зворотна скляна пляшка від Vetropack отримала нагороду WorldStar.

27.03.2024: Всесвітня організація з упакування відзначила нагородою WorldStar полегшені пляшки багаторазового використання Echovai від Vetropack у категорії «Упакувальні матеріали та компоненти». Ці міцні та легкі вироби вразили не лише журі: після першого ж застосування пивоварнею Mohren пляшки стали стандартним рішенням для австрійської пивоварної промисловості і тепер широко представлені на ринку.

«Майже десять років ми досліджували наш метод Echovai. Я пишаюся та дуже вдячний команді нашого інноваційного центру за відмінний результат»
Йоханн Райтер, Генеральний директор Vetropack

Із 1970 року Всесвітня організація з упакування (World Packaging Organisation WPO) щорічно відзначає найінноваційніше, найкреативніше та найбільш стале упакування престижними нагородами WorldStar. У 2024 році в конкурсі взяли участь 435 упакувальних рішень із понад 40 країн – серед переможців і перші в світі полегшені скляні пляшки багаторазового використання, виготовлені Vetropack за допомогою спеціально розробленого процесу термічного закалювання. «Майже десять років ми досліджували наш метод Echovai. Я пишаюся та дуже вдячний команді нашого інноваційного центру за відмінний результат», – підкреслює Йоханн Райтер, Генеральний директор Vetropack. Легкі скляні пляшки минулого року вибороли перемогу в двох категоріях на Swiss Packaging Awards і таким чином пройшли до етапу нагородження у WorldStar.

 

У пілотному проєкті з австрійською пивоварнею Mohren вироблено та протестовано кілька мільйонів пляшок. Результат: зворотна упаковка ємністю 0,33 літра знизила близько на 30 відсотків вагу вантажів, як порівнювати з навантаженням стандартними  пляшками багаторазового використання. «Це суттєво позначилося на наших логістичних витратах. Завдяки додатковому використанню сонячної енергії ми змогли скоротити викиди CO2 на кожну пляшку на цілих 75 відсотків», – розповідає Андреас Ліндер, директор із маркетингу пивоварні Mohren. Водночас полегшені скляні пляшки виявилися значно стійкішими до зношування, ніж звичайні багаторазові пляшки. Така комбінація впевнено переконала суддів WPO у своїх економічних і екологічних перевагах.

Пляшки Echovai як стандартне рішення для Австрії

Опісля випробування в пілотному проєкті пивоварня Mohren впровадила зворотні пляшки Echovai для розливу інших сортів пива. Vetropack продовжив вдосконавлювати полегшені вироби і зробив їх доступними для ширшого кола користувачів: в Австрії пляшки Echovai утвердили як екологічно чисте стандартне рішення для місцевої пивоварної промисловості, оскільки обіг стандартних пляшок багаторазового використання, що не потребують повернення до певних виробників, зменшує викиди CO2. Легка вага пляшок Echovai надзвичайно підвищує ефективність нової австрійської системи. Для створення загальної безперебійної  логістичної мережі разом із Brau Union Austria та іншими стейкхолдерами Vetropack узгодив дизайн пляшок, а також необхідних ящиків та піддонів. Першим користувачем цієї системи став Brau Union, що розливає «Gösser Biostoff Lager» у полегшені стандартні зворотні пляшки від Vetropack.

Downloads

За екологічні переваги та відмінний якісний склад організація World Packaging нагородила полегшені скляні пляшки багаторазового використання Echovai від Vetropack премією WorldStar у категорії «Упакувальні матеріали та компоненти». (jpg)
Перші в світі зворотні пляшки із загартованого легкого скла Echovai не лише міцні і стійкі до зношування, але й мають приблизно на 30 відсотків меншу вагу, порівняно зі звичайними пляшками багаторазового використання. (jpg)
Андреас Ліндер, директор із маркетингу пивоварні Mohren, став провідником пілотного проєкту та впровадження Echovai для розливу інших сортів пива броварні Mohren. (jpg)
Із березня 2024 року «Gösser Biostoff Lager» у нових стандартних зворотних пляшках від Vetropack доступний для споживачів на австрійському ринку. (jpg)

Контакти

Group Communications Specialist
Sabrina Oberholzer
corporate.communications@vetropack.com